joi, 18 septembrie 2014

Importanta stergatoarelor de parbriz

Posted by Unknown  |  at  22:37

Stergatoarele de parbriz se pot deteriora usor in conditii neprielnice cum ar fi schimbarile bruste de temperatura, vremea rea iar uzura acestora pot produce accidente nedorite. Datorita uzurii suprafata de contact a stergatoarelor poate aduce resturi de la diverse obiecte aflate in contact cu parbrizul si praf acestea miscorand vizibilitatea soferului. Stergatoarele a caror eficienta a scazut trebuie schimbate deoarece nu mai sunt de niciun folos ba chiar ajung mai mult sa incurce.






















S-a constatat ca la baza producerii multor accidente s-a aflat deteriorarea uneia sau a mai multor componente ale stergatoarelor de parbriz cum ar fi: bratul, lamela, sau piesa de montaj. Daca stergatorul auto incepe sa scoata zgomote ciudate atunci cand le puneti in functiune, lasa dare pe parbriz, apar zone nesterse, flexibilitatea lor scade considerabil iar pe timpul noptii si atunci cand ploua marunt vizibilitatea este redusa este timpul sa va ganditi serios la achizitionarea unor stergatoare de parbriz noi de la un magazin de piese auto online.

In ajutorul soferilor producatorii de stergatoare de parbriz au venit cu o noua conceptie: stergatoare de parbriz plate. Acestea ofera o curatare mai buna a parbrizului, un confort sporit dar si o acustica imbunatatita. Majoritatea masinilor moderne dispun de aceste stergatoare de parbriz.
Stergerea uniforma a acestor stergatoare se obtine datorita ameliorarii aerodinamicii (presiunea care apasa pe parbriz este repartizata uniform). Cu acest tip de stergatoare se elimina si riscul formarii ghetii intre armatura si lamela stergatorului.
In cazul stergatoarelor clasice exista riscul de a ramane dare pe parbriz atunci cand acestea sunt in functiune insa acest risc a fost eliminat o data cu conceperea stergatoarelor de parbriz plate datorita aerodinamicii.

O stergere partiala a parbrizului in timpul condusului poate fi extrem de periculoasa. Iata cateva motive pentru care stergatoarele nu mai fac fata:
– datorita vremii reci si schimbarilor bruste de temperatura sau actiunii lichidului de spalare lama de cauciuc se poate fragmenta lasand striuri pe parbriz.

– In timp lama se poate murdari sau durifica astfel aparand reziduuri pe parbriz.
Atunci cand stergatoarele scot zgomote anormale sau apar zone nesterse se recomanda sa mergeti la un magazin de piese auto in privinta achizitionarii unor noi stergatoare.

Zgomotele anormale apar in urma jocului dintre lamela si bratul stergatorului sau din cauza lamelei durificate pe cand zonele nesterse pot aparea datorita repartizarii incorecte pe parbriz a presiunii stergatorului sau datorita presiunii prea mici a bratului. Puteti incerca o reglare a acestora insa aceasta metoda nu va tine mult si tot veti ajunge la a fi nevoiti sa achizitionati stergatoare de parbriz noi.

Tagged as:
About the Author

Write admin description here..

0 comentarii:

Subscribe
Get our latest posts directly in your email inbox.

Proudly Powered by Blogger.
back to top