joi, 18 septembrie 2014

Baterii si piese auto pentru masina dumneavoastra

Posted by Unknown  |  at  22:38

Un proprietar de masina, inainte sa-si schimbe unele piese la vehicul, ar fi indicat ca acesta sa se intereseze in detaliu, sa analizeze piese auto toate marcile, astfel, va face o alegere perfecta.Una din cele mai importante componente ale oricarei masini este bateria auto, sau acumulatorul auto cum mai este folosit termenul in domeniul autorizat. De aceea va oferim cateva date despre bateriile auto, sperand ca va putem ajuta in alegerea potrivita.
Pentru a alege bateria auto potrivita, trebuie sa deschideti manualul de utilizare a masinii si sa cautati in manual ce baterie se potriveste autovehiculului, astfel, veti evita cu succes probabilitatea de a cumpara o baterie ce nu functioneaza pe automobil. Daca nu mai aveti manualul de utilizare, puteti afla ce tip de baterie se potriveste, cautand in catalogul fabricantului de baterii auto. Acest catalog ar trebui sa-l gasiti la magazinul de piese auto toate marcile, pentru a fi sigur ca gasiti ce cautati.
Daca veti alege o baterie ce ofera un curent de descarcare mai mare la rece, spunem ca e o alegere buna, aceasta ajutand in special in anotimpul rece, motorul masinii va porni mult mai usor, fara a fi afectat sistemul de inarcare. Pentru a nu ramane fara baterie, cum multora dintre soferi li se intampla cand nu se asteapta, e de preferat ca bateria sa fie verificata conform specificatiilor din manualul de utilizare, acele specificatii pe care producatorul va indruma sa le respectati pentru a nu ramane fara baterie cand trebuie sa porniti dimineata spre serviciu. In schimb, daca producatorul nu mentioneaza o perioada la care sa se realizeze verificarea bateriei, specialistii recomanda ca cel putin o data pe an bateriile sa fie verificate.
Starea bateriei se apreciaza dupa nivelul electrolitului. Electrolitul trebuie sa fie cu aproximativ 2 centimetri deasupra placilor de nivel. Daca nivelul electrolitului se afla sub aceasta valoare, indicat ar fi sa se adauge apa distilata sau demineralizata.
Pentru a va scapa de grija aprecierii nivelului, exista pe piata baterii ce sunt echipate cu indiator de stare, asa-numitul “ochi magic al bateriei”, astfel se poate observa mult mai usor starea de incarcare a bateriei si nivelul electrolitului prin aprecierea culorii ochiului magic. Trebuie sa stiti ca in momentul in care ochiul este transparent, nivelul eletrolitului este scazut, fiind nevoie de o completare de lichid. In momentul in are ochiul este negru, nivelul electrolitului este bun, dar bateria este descarcata, necesitand incarcare. In timp ce, a treia varianta de ochi este de culoare verde, acest lucru insemnand faptul ca nivelul electrolitului este ok, bateria fiind incarcata la nivelul optim.
Rolul unei baterii auto este, in primul rand, de fi sursa de energie necesara pentru sistemul de pornire a motorului, dar si sursa de energie suplimentara atunci cand cerintele eletrice necesare rularii vehiculului depasesc capacitatea sistemului de incarcare a masinii. Iar un al treilea rol este de stabilizator de tensiune in sistemul electric, reducand tensiunea ce ar putea sa afecteze sistemul masinii.
Ca pentru orice alte componente auto, cand vorbim de preturi baterii auto, acestea difera datorita calitatii pieselor. Pretul este dat de dimensiunea bateriei, de curentul pe care-l dezvolta in momentul pornirii, de capacitatea acesteia (A), de voltaj, de capacitatea acesteia de a porni masina si la multe grade sub minus. O baterie buna este cea care porneste masina si la -18 grade Celsius, asadar nu va uitati doar dupa preturi baterii auto ieftine.

Tagged as:
About the Author

Write admin description here..

0 comentarii:

Subscribe
Get our latest posts directly in your email inbox.

Proudly Powered by Blogger.
back to top